Diorama’s

Diorama’s bouwen is een leuke hobby, die door iedereen kan worden uitgevoerd. Een grote ruimte is hiervoor niet noodzakelijk. Er bestaan zelfs wedstrijden in het bouwen van een diorama op een A4 formaat. Bij Modelspoorclub Bergen op Zoom zijn er continue diorama’s in aanbouw door de leden en die worden getoond in de etalage van ons clubgebouw. Momenteel staan er twee diorama’s in de schaal H0 en één in de schaal 0 in de etalage. De schaal H0 diorama’s zijn eigen fantasie en de schaal 0 is een diorama van de trambaan van Halsteren. Heb je nog nooit een diorama gebouwd, dan kun je altijd bij ons terecht voor advies. Het doel hiervan is om zoveel mogelijk mensen enthousiast te maken voor deze leuke hobby en te laten ervaren dat iets zelf bouwen veel voldoening oplevert. En tevens dat het niet altijd kostbaar hoeft te zijn om een hobby te hebben.

We zijn er weer op dinsdagavond van 20.00 tot ca. 21.45 uur. Wil je ons bezoeken houd er dan rekening mee dat we de verplichting hebben om de Corona Check-App en ID te controleren. Vast bedankt voor de medewerking.

Diorama’s bouwen is tijdbesteding voor alle leeftijden. Succes met bouwen en veel plezier.

Spoor 0 diorama van het tramstation in Station Vogelenzang Halsteren
Spoor H0 diorama van een fictief heuvellandschap Duitse stijl

Ook de Blauwe Schuit is nagebouwd in schaal H0 en staat tijdens de carnavalstijd als diorama in de etalage. Diversen kranten hebben hier aandacht aan besteed.

Momenteel zijn we bezig met een Z-schaal diorama. Dit is de kleinste schaal van Märklin. Bij deze diorama wordt de rails aangesloten, zodat we het treintje kunnen laten rijden. Bij diorama’s is dat laatste natuurlijk niet noodzakelijk, meestal is dit niet het geval. Het Z-baantje heeft inmiddels op de West Brabantse Modelspoordagen gestaan en het zeer kleine rijdende treintje had aan belangstelling geen gebrek. Vooral de jeugd was er niet bij weg te slaan.

Spoor H0 diorama van een industrieel landschap wat wederom fictief is.

Ook een dioramavorm is deze fotobak. Met ingebouwde LED verlichting leuk om treinen te fotograferen. Op de West Brabantse Modelspoordagen was er veel belangstelling voor.