Diorama’s

Diorama’s bouwen is een leuke hobby, die door iedereen kan worden uitgevoerd. Een grote ruimte is hiervoor niet noodzakelijk. Er bestaan zelfs wedstrijden in het bouwen van een diorama op een A4 formaat. Bij Modelspoorclub Bergen op Zoom zijn er continue diorama’s in aanbouw door de leden en die worden getoond in de etalage van ons clubgebouw. Momenteel staan er twee diorama’s in de schaal H0 en één in de schaal 0 in de etalage. De schaal H0 diorama’s zijn eigen fantasie en de schaal 0 is een diorama van de trambaan van Halsteren. Heb je nog nooit een diorama gebouwd, dan kun je altijd bij ons terecht voor advies. Het doel hiervan is om zoveel mogelijk mensen enthousiast te maken voor deze leuke hobby en te laten ervaren dat iets zelf bouwen veel voldoening oplevert. En tevens dat het niet altijd kostbaar hoeft te zijn om een hobby te hebben.

Momenteel kunnen we met de huidige COVID-19 situatie helaas geen bezoekers toelaten, maar stel gerust de vragen per E-mail. Wij geven altijd binnen enkele dagen antwoord. Zeker met deze tijd, wanneer we veel aan huis gebonden zijn, kan deze leuke hobby een mooie tijdsbesteding zijn. En ja, deze hobby is gewoon aan de huiskamertafel uit te voeren, dus je hoeft niet opgesloten te zitten op een zolderkamer.

Diorama’s bouwen is tijdbesteding voor alle leeftijden. Succes met bouwen en veel plezier.

Spoor 0 diorama van het tramstation in Station Vogelenzang Halsteren

Spoor H0 diorama van een fictief heuvellandschap Duitse stijl

Ook de Blauwe Schuit is nagebouwd in schaal H0 en staat tijdens de carnavalstijd als diorama in de etalage. Diversen kranten hebben hier aandacht aan besteed.

Momenteel zijn we bezig met een Z-schaal diorama. Dit is de kleinste schaal van Märklin. Bij deze diorama wordt de rails aangesloten, zodat we het treintje kunnen laten rijden. Bij diorama’s is dat laatste natuurlijk niet noodzakelijk, meestal is dit niet het geval.

Spoor H0 diorama van een industrieel landschap wat wederom fictief is.