Oude Stationsweg

Een aantal van de gebouwen aan de Oude Stationsweg is ook nog te zien op de Bergen op Zoom baan. De straat heeft wel wat veranderingen ondergaan sinds de bouwperiode van onze clubbaan. Een groot aantal panden die wij tonen stammen uit 1910 en zijn nog steeds terug te vinden in de straat. De eerste foto’s tonen de panden grenzend aan het stationsplein aan de kant komend vanaf het station. Deze panden staan er tegenwoordig nog steeds. Soms zijn er wat kleine wijzigingen aan de gevels doorgevoerd, maar ze zijn nog zeer herkenbaar. De overkant van de straat heeft een nieuw pand op de hoek van het Stationsplein en Oude Stationsweg. De straat inlopende staan er aan die zijde nog een heel aantal panden die gebouwd zijn in 1910. Dit zijn de panden vanaf nummer 45 t/m nummer 33 (nummer 33 is past niet meer op de clubbaan en is dus niet nagebouwd). Naast nummer 33 is weer nieuwbouw verrezen.


Op de hoek van het Stationsplein kijken we in de Oude Stationsweg. In het begin van de Oude Stationsweg 28-32 Bergen op Zoom staan een drietal panden die tegenwoordig een iets andere gevel hebben. Als je goed kijkt in de huidige straat zijn diversen kenmerken van de panden uit het verleden zichtbaar. Deze panden komen niet op de Monumentenlijst voor en hebben zodoende ook geen beschermde status, waardoor de huidige eigenaren veranderingen aan de gevel mogen aanbrengen. Het pand nummer 32 is gebouwd in 1963 als woonhuis.

De panden Oude Stationsweg 24-26 Bergen op Zoom zijn gebouwd in 1925 en hebben een toen woonfunctie gekregen. Helaas zijn deze niet meer aanwezig en staan er tegenwoordig nieuwe panden met appartementen. Deze hebben een stuk minder karakteristieke gevels dan de gebouwen op onze clubbaan, maar bieden meer woningen door de hoogte en opzet van de gebouwen.

De overzijde van de straat kent eveneens een aantal nog bestaande oude panden. Verderop en op de hoek zijn panden gesloopt en vervangen door nieuwbouw. Het pand Oude Stationsweg 35 Bergen op Zoom is gebouwd in 1910 en heeft een woonfunctie.

Het pand Oude Stationsweg 37-39 Bergen op Zoom stamt eveneens uit 1910 en heeft een woonfunctie.

Ook het pand van de Oude Stationsweg 41 Bergen op Zoom is gebouwd in 1910 en wordt gebruikt als woonhuis.

De Oude Stationsweg 43-45 Bergen op Zoom is eveneens een pand uit 1910 en zijn gebouwd als woonhuis.