Materieel

Op deze pagina komt een overzicht van het rijdend materieel. Alle locomotieven, rijtuigen en wagons moeten voldoen aan de NS treinen die rond 1960 in deze regio reden. Aangezien de Bergen op Zoom baan een Märklin 3-rail baan is, is het moeilijk om aan de juiste materialen te komen. Gelukkig zijn we er met elkaar aardig in geslaagd om een prima weergave te tonen van treinen die er werkelijk hebben gereden. Een deel van dit materieel was te zien tijdens onze deelname aan de West-Brabantse Modelspoordagen in Etten-Leur (november 2019). Deze tentoonstelling met alle West-Brabantse Modelspoor verenigingen vindt eens in de 2 jaar plaats. De volgende staat dan ook in de planning om in 2021 te worden gehouden (de huidige situatie voorbehouden).

West-Brabantse Modelspoordagen 2019 Etten-Leur
Ook onze testbaan in Märklin H0 was aanwezig op de West-Brabantse Modelspoordagen.

Wilt U uw materieel eens laten nakijken, reinigen of repareren. Dit is mogelijk op afspraak. Ook met het ombouwen van een analoge naar een digitale locomotief kunnen wij helpen. Ons motto voor deze hobby is dan ook “met elkaar voor elkaar”.

Al ons rijdend materieel is natuurlijk Nederlands, zoals hier een PTT Posttrein MOTORPOST (Plan mP) reden van 1965 tot 2008. Er zijn 35 stuks in dienst geweest genummerd 3001-3035. De treinen werden geproduceerd door de firma Werkspoor.